Інгридієнти

Алантоїнрослинний екстракт Symphytum officinale (живокіст лікарський), що містить мукополісахариди, глюкозу, фруктозу, глюкуронову кислоту, таніни, каротини, глюкозиди. Аллантоїн - це речовина без запаху, не небезпечна і не токсична, не викликає алергії незалежно від природного або синтезованого шляху його отримання. Це білий кристалічний порошок.

Алантоїн зволожує і пом'якшує, що у свою чергу робить кератин в шкірі більш м'яким, еластичним. Ця властивість допомагає шкірі відновлюватися швидше і сприймати зволожуючі компоненти більш ефективно, що робить продукцію, що містить алантоїн незамінною для сухої шкіри, а так само корисною для лікування ран, опіків і шрамів. Він так само ефективний проти сонячних опіків, обвітрювання губ, обморожень, попрілостей, і інших подразнень на шкірі. Він сприяє пом'якшенню шкіри, робить її гладкою і бархатистою, підтримуючи її здоровою.

Бджолиний віск - є лідером за вмістом вітамінів A, C та каротиноїдів, з ним не можуть зрівнятися ніякі аптечні вітаміни! Навіть у моркві вітаміну B та бета-каротину менше, ніж у бджолиному воску.

Бетаїнце натуральний компонент рослинного походження. Вперше він був отриманий із соку цукрового буряка, але взагалі міститься в багатьох рослинах. Навіщо він потрібен шкірі? Бетаїн, який є учасником або каталізатором безлічі важливих хімічних реакцій, що відбуваються в організмі, чинить серйозний вплив на обмін речовин. Завдяки бетаїну шкіра краще звільняється від продуктів розпаду, зайвих жирів тощо.

Гіалуронова кислота - це природний компонент шкіри людини. У клітині вона підтримує водний баланс, і в здорової, молодої шкірі, як правило, не виникає проблем з її виробленням. З віком гіалуронової кислоти виробляється значно менше, а руйнується - більше, тому її дуже часто застосовують в косметології. 

Гіалуронова кислота, що входить до складу косметичних засобів, формує на поверхні шкіри безперервну тонку плівку, яка зберігає природну вологість шкіри, не порушуючи газообмін з навколишнім середовищем. Після застосування косметики з гіалуроновою кислотою шкіра виглядає більш м'якою, гладкою і ніжною.

Гідролізат кератину — надзвичайно дієвий засіб для волосся, це абсолютно натуральна речовина. Усі біологічно активні речовини (незамінні амінокислоти, іони калію, натрію, магнію, сірка, кремнієва кислота та ін.), які містяться в гідролізаті кератину, сприяють відновленню пошкоджених ділянок волосся, зволожують та регенерують структуру волосся, ліквідують запальні процеси й усувають лупу.
Гідролізат протеїнів шовку - являє собою гідролізірований порошок з шовкових коконів тутового шовкопряда. Натуральний шовк майже на 100% складається з волокнистих протеїнів, містить найцінніші амінокислоти. Насичений пептидами, гліцином, аланіном та серином, цей живий шовк здатний додавати м'якості та шовковистості вашій шкірі та волоссю. Структурний білок шовку фіброїн є найбагатшим джерелом гліцину, який впливає на шкіру та волосся як справжній чудотворний засіб. Протеїни та амінокислоти шовку стимулюють регенерацію й оновлення тканин, ефективно розгладжують шкіру, наділяють її внутрішнім сяйвом.

Кокамідопропілбетаїн
 - м'який ПАР, похідна аміда жирних кислот кокосової олії із бетаїновою структурою. Нетоксичний. Досить пополярний у косметології завдяки своїй властивості очищати від жиру коріння волосся та шкіру голови. Здатен попереджувати появу статистичного електричного заряду волосся.

Коензим Q10 (кофермент Q10, убіхінон) — антиоксидант, який активно бореться із ознаками старіння. Він міститься у клітинах шкіри, але з віком його кількість суттєво зменшується. Скорочення вироблення цієї корисної речовини позначається на зовнішності приблизно у 30-35 років. На думку багатьох лікарів-дерматологів, причиною появи "гусячих лапок" навколо очей, сухості шкіри та тьмяного кольору обличчя є саме дефіцит Коензима Q10.

Ксантанова камедь (ксантан) - природний полісахарид; натуральна харчова добавка, яка використовується для виробництва продуктів харчування в якості стабілізатора, загусник, гелеутворювач, засіб для капсулювання; зволожуючий засіб в косметичній промисловості. 

Природним джерелом ксантанової камеді є бактерії Xanthomonas campestris, де вона міститься вміжклітинній речовині. 

Ксантанову камедь роблять за допомогою ферментації цукрового сиропу культурами Xanthomonas campestris. Після завершення бродіння в субстанцію додається етанол або ізопропіловий спирт, що дозволяє отримати камедь ввигляді осаду. Для одержання товарної форми Е 415 осад фільтрують і висушують.

Мильні горіхи - це насправді ягоди, які ростуть на мильних деревах, що зустрічаються в Індії, головним чином у передгір'ях Гімалаїв. Мильні дерева ростуть в диких, незайманих місцях, що знаходяться далеко від цивілізації. Ніяких нітратів та пестицидів - природа у своєму первісному стані! Відвар мильних горіхів безпечно очищує шкіру та волосся, а завдяки антимікробним властивостям знищує бактерії.

Молочна кислота - у чистому вигляді безбарвні кристали, але через високу гігроскопічності зазвичай використовують її концентровані водні розчини, які представляють собою безбарвні або злегка жовтуваті сиропоподібних прозорі рідини з кислим смаком та слабким специфічним запахом. Молочна кислота не токсична. Слабка кислота, розчиняється у будь-яких співвідношеннях у воді, спирті, ефірі та гліцерині. Виходить шляхом зброджування цукровмісної та лактозовмісної сировини молочнокислими бактеріями.

Молочна кислота та її солі широко застосовується у виробництві різних косметичних засобів т.к. завдяки своєму сильному біологічній дії проникає через епідермальний бар'єр та активно впливає на фізіологічні процеси в усіх шарах шкіри за рахунок стимуляції репаративних процесів у відповідь на ушкодження.

Сквалан дуже швидко відновлює шкіру, максимально ефективно усуває пошкодження та запалення, а також є дуже сильним антиоксидантом — речовиною, що подовжує молодість шкіри і гальмує розвиток старіння. Також сквалан дає відмінний захист від ультрафіолетових променів, запобігаючи сонячним опікам і фотостарінню шкіри. Це прекрасний засіб для попередження появи вікової пігментації, якщо ви застосовуєте натуральні косметичні засоби зі скваланом, вікові плями просто не з'являться.

Сквалан має антибактеріальну дію, завдяки чому він відмінно допомагає при різних запальних процесах шкіри, висипаннях тощо.

Сорбат калію - (калієва сіль сорбінової кислоти) - штучна харчова добавка, використовувана в харчовій та хімічній промисловості як консервант. Речовина у формі сорбінової кислоти міститься в соку горобини. пОтримується за допомогою взаємодії сорбінової кислоти і гідроксиду калію. Дозволений для застосування в якості консерванту в РФ і більшості країн світу. 

Сорбат калію уповільнює розвиток мікроорганізмів - цвілевих грибів, дріжджів, деяких видів бактерій. Речовина використовується у складі гігієнічно чистих продуктів, так як не має мікробіцидність властивостей, лише сповільнюючи розвиток мікробів. 

Є одним з найбезпечніших для здоров'я консервантів, що не роблять негативного впливу на здоров'я людини. Речовина повністю розщеплюється і засвоюється організмом як жирна кислота. 

Численні дослідження не виявили шкоду сорбата калію при застосуванні в допустимих дозах, а навпаки, підтвердили відсутність у цієї харчової добавки канцерогенних і мутагенних властивостей. Має низьку алергенність. 

Стеаринова кислота - це речовина, що складається з кристалів білого кольору, нерозчинних у воді та розчинних у діетиловому ефірі. Має зовнішній вигляд порошку, пластівців або лусочок білого з кремовим відтінком кольору. Стеаринова кислота без запаху, не токсична, не отруйна, стабільна при зберіганні.  Входить до складу жирів та масел. У косметичній промисловості застосовують як компонент різних кремів та мазей.